♥ Σχέση γκέι,λεσβίας ,δωρεάν ΤΣΑΤ ♥

Σχέση γκέι,λεσβίας ,δωρεάν ΤΣΑΤ

Ερμαφρόδιτος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Στην ελληνική μυθολογία ο Ερμαφρόδιτος ήταν γιος του Ερμού και της Αφροδίτης.

Σε ηλικία 15 ετών, ο Ερμαφρόδιτος, ως θεϊκό παιδί, ήταν ο ομορφότερος νέος στον κόσμο. Την ανατροφή του είχαν αναλάβει οι Ναϊάδες που κατοικούσαν στις σπηλιές του όρους Ίδη, της Φρυγίας. Μία ημέρα, ο Ερμαφρόδιτος έφυγε από το βουνό για να ταξιδέψει ως την Καρία. Στον δρόμο κάθισε να ξαποστάσει σε ένα δασάκι κοντά στην Αλικαρνασσό. Εκεί κοντά έτρεχε μια γάργαρη πηγή, που σχημάτιζε και μια λιμνούλα. Ο νέος ξεδίψασε και μετά θέλησε και να πάρει το μπάνιο του για να καθαριστεί από τις σκόνες του δρόμου. Η Νύμφη της πηγής, η Σαλμακίδα, μόλις τον είδε τον ερωτεύθηκε αμέσως, έτρεξε κοντά του και τον αγκάλιασε σφιχτά. Ο Ερμαφρόδιτος αιφνιδιάσθηκε και την απώθησε. Δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από το αγκάλιασμά της. Παρεκάλεσε τότε τους θεούς να τον ελευθερώσουν. Αλλά και η Σαλμακίς τους παρεκάλεσε θερμά να μην την εγκαταλείψει ποτέ ο αγαπημένος της. Οι θεοί εισάκουσαν τα παρακάλια της Νύμφης και έτσι ο Ερμαφρόδιτος με τη Σαλμακίδα έμειναν για πάντα ενωμένοι σε ένα πλάσμα, που είχε και τα δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Ακόμα και σήμερα, στη Βιολογία οι οργανισμοί που έχουν και τα δύο φύλα σε ένα άτομο ονομάζονται ερμαφρόδιτοι.
Ως αντάλλαγμα, ο Ερμαφρόδιτος ζήτησε άλλη χάρη από τους θεϊκούς γονείς του: όποιος στο εξής λουζόταν στη λιμνούλα αυτή να έχανε τον ανδρισμό του, πράγμα που έγινε. Ακόμα και κατά την ιστορική εποχή, στα χρόνια του Στράβωνα, υπήρχε η πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη λιμνούλα εξακολουθούσε να επιδρά κατά τον τρόπο αυτό στους άνδρες που έμπαιναν μέσα της.
Τον μύθο ενός πλάσματος θεϊκού με διπλή φύση, οι Έλληνες τον αντέγραψαν από τη Μέση Ανατολή. Γνωστή ήταν η διπλή θεότητα Αστάρτη-Άδωνις στους Φοίνικες και η Μύλλιτα-Σάνδωνας στους Βαβυλώνιους. Στην αρχαία Κύπρο, παράλληλα με τη λατρεία της Αφροδίτης είχαν και τη λατρεία το«Αφρόδιτου», ο οποίος στις αναπαραστάσεις του έφερε γενειάδα, φαλλό και γυναικεία ρούχα .
Στην Ελλάδα, πολύ συχνά ο Ερμαφρόδιτος εικονίζεται ανάμεσα στους συντρόφους του θεού Διονύσου.

To μικρο αυτο ιστορικό αφιέρωμα , στον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Πολιτισμοί , καταγράφουν απο την προϊστορική εποχή το θέμα της ομοφυλοφιλίας , δείχνει αν μη τι αλλο, πως ανδρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά , υπήρχαν ανέκαθεν σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως του φύλου τους , προσδίδοντας ξεχωριστή σημασία στην προσωπικότητά τους , αφου η θρησκευτική λατρεία του Ερμαφρόδιτου, χάνεται στο βάθος της πολιτιστικής παρουσίας μας στον πλανήτη.
Μπορείτε να δημοσιευεσετε την άποψή σας , αφου εγγραφείτε στο homo.proximeety .gr χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνιας που θα βρείτε, κλικαροντας πάνω αριστερά στην αρχική σας σελιδα στην αντίστοιχη ένδειξη. Όλες οι δημοσιεύσεις , θα ελέγχονται απο την ομάδα σύνταξης και θα προβάλλονται με το όνομα χρήστη σας , προκείμενου οι θέσεις σας να προβάλλονται και να γνωστοποιούνται στους φίλους και τις σχέσεις σας με χιλιάδες μέλη του σαιτ και καθημερινούς επισκέπτες ! Είναι μια νεα εφαρμογή στην προσπάθειά μας να αναδειχτεί η προσωπικότητά σας και να βρείτε γρηγορα αυτο που ψαχνετε ...

Καλή ανάγνωση
ΔΩΡΕΆΝ ΕΓΓΡΑΦΉ
e-mail

Θέλω αυτο το όνομα χρήστη

Διαλεξτε κωδικο

Είμαι

ημερομηνία γέννησης


FacebookTwitter

a